2008. november 30., vasárnap

Mézes csirke


Ma mézes csirkét sütöttem. Szeretjük, mert különleges, és csak pár perc munka van vele.
Ma combokból készült, de általában félbe vágott csirkéket sütök .
Máz:
  • 4 ek. méz
  • 1 ek mustár
  • 1 tk. currypor
  • pici őrőlt chili
  • örölt bors
A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy sütőtepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek, dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napogig lehet súrolni a tepsit). Vékonyan kiolajozom, a besózott húst megkenem a mázzal, öntök alá kevés bort, szorosan lezárom alufóliával. Kb. 1 órán át sütöm 200 fokon, majd leveszem a fóliát, visszaveszem a hőfokot 180 fokra és szép pirosra sütöm a husit. Érdemes figyelni, mert a méz könnyen megég. Burgonyapürével az igazi.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sózni nem kell a húst? Év a

Limara írta...

De, a leírásban úgy is írtam, bekenjük a lesózott húst...:)

akasztofavirag írta...

Kipróbáltam, isteni lett! Köszi a receptet!

nagymeme írta...

én is kipróbáltam, isteni lett. a 7 éves lányom 3 combot is megevett!! sűrű vendég lesz nálunk ezután :)

Limara írta...

Jaj, de jó! :))

Riki írta...

Isteni finom! :)

dalachre írta...

EZ AZ ADAG HÁNY COMBRA ELÉG KB?KÖSZI

Limara írta...

6 combra biztosan elég