2009. április 7., kedd

Mákos linzer


Ez a kedvenc mákos süteményem. Hétvégére sütöttem ezt is a barátainknak, sikere volt.
Gyorsan összeállítható, különösen, ha késes robotgépet használunk a tésztához, és sokáig, napokig eláll, már ha marad.
Hozzávaló:
  • 25 dkg vaj ( vagy margarin)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 40 dkg liszt
  • 1 sütőpor
Töltelék:
  • 30 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 citrom r. héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db alma héjastól lereszelve
  • 1/2 narancs leve
Először összeállítom a tésztát. A lisztbe keverem a sütőport, cukrot és elmorzsolom a margarinnal. A többi hozzávalóval összeállítom ,majd csak addig pihentetem, míg elkészül a töltelék. A töltelékhez mindent kimérek és egy nagy tálban jól elkeverem. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, megszórom liszttel. Kinyújtom a tészta felét a tepsi méretére, beleteszem. Rásimítom a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával befedem. Villával megszurkálom, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm. Ha kihűlt kis kockákra vágom és porcukorral megszórva tálalom.

8 megjegyzés:

Barbara írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Csenge írta...

Űha, nagyon tetszetős! Puha a tésztája? :-)

trinity írta...

Hát igen, khmmm, ha marad:)))Tudod, mákrajongók vagyunk! Mentem:)))

erika írta...

Hűű ez annyira, de annyira finom!! Van szerencsém korábbról ismerni a recit, hála Limarának!

Limara írta...

Igen Csenge, puha. :)

Erika írta...

Kedves Limara!
Annyira jól néz ki ez a süti,hogy szzeretném holnap megsütni.Azt szeretném megkérdezni,hogy a tetejét nem kell tojással lekennni? Köszönöm!

Limara írta...

Én nem szokta, hisz úgyis kap egy vékony porcukor réteget:)

Bogos Zsuzsanna írta...

Most próbáltam ki, isteni finom!!! Köszi Limara!
Zsu