2009. május 6., szerda

Káposztás tészta

Ha szerda, akkor piac. Ma sem történt ez másként, reggel még szép napsütéses idő volt szerencsére. Gyönyörű új káposzták kellették magukat a zöldségesnél, egészen baráti, 140 forintos áron. Azonnal el is dőlt, káposztás tészta vagy másként cvekedli lesz az ebéd.
Nagyon szeretjük mindannyian. Ciki vagy nem ciki én bizony így, cukorral imádom, meg a kicsi fiam is, a férjem és a nagyfiam borssal eszik. Nem is tudják, mi a jó!
Szerintem nincs ember, aki ne tudná elkészíteni, de azért ide írom, én hogy csináltam. Sajnos nem volt időm tésztát gyúrni, így kész száraztésztát vettem, de azzal is remek lett.
  • 2 fej káposzta (kb. 1,5 kg )
  • olaj
  • só, bors
  • 1 ek. cukor
  • 50 dkg Gyermelyi kockatészta
A káposztát lereszeltem, besóztam, hagytam állni 20-30 percig, majd kinyomkodtam a levét. Olajon a cukrot megkaramelizáltam, rádobtam a káposztát, majd puhára pároltam. Közben borssal ízesítettem.
Míg a káposzta párolódott, kifőztem a tésztát. Ráborítottam a megpuhult káposztára, összeforgattam és ott felejtettem a lángon, hogy az alját kicsit megkapja. Az a legfinomabb része.



13 megjegyzés:

Palócprovence írta...

:)) Igen, cukor vagy bors, megosztó (a káposztatészta-elleneseket most felejtsük el).

Eszter írta...

Bennem nagyon klasszul el van az első adag borsos változat, amit követ az alaposan cukrozott! :)

Névtelen írta...

Én is cukorral szeretem csak! de engem kiröhög a férjem:(
Ildikó

Mian írta...

Jöhet!!!!! Minden mennyiségben! :))

Lidércke írta...

Mi borsosan, megcukrozva esszük. Ciki? :D

Névtelen írta...

Mi is cukorral és rengeteg borssal. Tatin

Viki írta...

Szerintem is cukorral ÉS borssal a legfinomabb :))

Apósom pedig úgy szereti, ha korcog a foga allatt a kristálycukor.

Névtelen írta...

Limara, van ember, aki nem tudja elkészíteni... bár állítólag a nálunk kapható káposztából nem is lehet, úgyhogy én inkább erre fogom :-)
Helga

barbette írta...

Nagyon jó az ötlet! Én a 4. fej káposztát csinálom 2 hét alatt , a kisfiam imádja az új káposztát, csak én salátának készítem öntettel, nem lehet megunni annyira zsenge.
Én a borsosra szavazok.DD

Scofield írta...

cukor+bors.
nemgyúrtál tésztát?igy nem az igazi

Névtelen írta...

Barbette, milyen öntetet készítesz a káposztasalihoz?

Limara, bizony, rocogós kristálycukorral ÉS borssal együtt mennyei! Legközelebb próbáld ki úgy is!

De megennék most egy ilyen púpos tányérral :)

Üdv,
Nyestkutya

Limara írta...

Kristálycukorral még nekem is horror! :))

barbette írta...

Kedves Nyestkutya!
Egyszerűen legyalulom a káposztát, olyan gyenge, hogy só sem kell, 1 doboz light tejföl, vagy joghurtba valamilyen öntetport keverek és mehet a káposztára. Kisfiam csak így eszi.