2009. június 29., hétfő

Húsos kifli

Ezek a húsos kiflik remek vendégváró falatok. Mindig sikerük van. Tulajdonképpen bármivel meg lehet tölteni, maradék darált húsos raguval, sült hús darabokkal, stb... A nagyon finnyásak most ne figyeljenek, régen vagdalthús konzervet használtam hozzá, ma már  füstölt sonkát veszek, amit késes aprítóban ledarálok.
Hozzávalók a tésztához:
  • kb. 2,5-3 dl tej
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 tk. só
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe pakolom, elindítom a dagasztás-kelesztés programot, majd a szépen megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom.4 egyforma részre vágom, majd egyenként kör alakúra nyújtom őket. Felvágom 12 cikkre, mindre teszek a töltelékből.
Feltekerem a kifliket, sütőpapírral bélelt tepsire ültetem, hagyom tovább kelni őket. Kb. 30 perc után lekenem felvert tojással, lehet sajtot, szezámmagot, köményt szórni rájuk,majd 180 fokos sütőben készre sütöm.
Krém:
  • kb. 30 dkg füstölt sonka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 5 dkg puha vaj
  • só, bors
  • őrőlt chili vagy erős pista
  • mustár
  • 1 kis doboz májkrém (elhagyható)
  • 2-3 ek. tejföl
  • reszeltsajt
Késes aprítóban szoktam krémesre kevertetni. Először beleteszem a lilahagymát, apróra vágom, utána jön hozzá a sonka, azt is ledarálom, majd a vaj, végül az ízesítők.

33 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Nem vagyok finnyás, abszolút bevállalnék pár darabot :-))

Rántott vagdalthús, igen emlékszem! És melegszendvics krémnek is szeretem!

Daisy írta...

Szia! Én is régi darab vagyok / bocs, csak én / és ettem menzán, és kevertem melegszendvics krémet is vagdalt húsból, most viszont hónapok óta nem találom a kedvenc vagdaltamat.Jó krém, eltettem tartalékba, ugyan is ennél nem kell várni, míg felolvad, ha eszembe jutna vmit sütni.

timus írta...

ha hirtelen jön sok ember, a vagdalthúsos melegszendvics életmentő! :D Nagyon guszta kiflik :)

tökmagi írta...

Én sem vagyok finnyás.Én nagyon finom melegszendvics krémet készítek belőle.A vagdalthúshoz én kaptam negatív kritikát,de nem érdekel.:))Ugyanis a kritizálom szerint ma már senki nem eszik vagdalthúst.:))Ezt a kiflit meg kipróbálom.:)

Scofield írta...

jaj már megint kiflit kell sütnöm:)

Latsia írta...

Ismét egy újabb finomság! Én sem vagyok finnyás, sőt, már csak azért is kipróbálom, ahogy egy kis konzervhez jutok!:O)
Gyönyörűek!!!

Limara írta...

Sziasztok! Köszönöm szépen! Megkönnyebbültem, hogy nem csak én szeretem a vagdalthúsos szendvicskrémet! Láttam lelki szemeim előtt, ahogy kikapok majd! :))

Mónika írta...

A legfinomabb melegszendvicskrémet én is konzervből keverem ki. Biztos vagyok benne, hogy kiflibe töltve is mennyei. :))

Csibe írta...

Nagyon guszták a kiflik! ...és én sem vagyok finnyás, jöhet a konzerv ;)

Kati írta...

Mi is szeretjük a konzervet. Ez ciki? :-P

Köszönöm a tanácsokat! Legközelebb biztosan ezek szerint készítem majd a pita-kenyeret. MÉg egy aprócska kérdés; én szinte mindenbe instant élesztőt használok. Ez is gond lehet? Szépen feljön egyébként. Köszi! :-)

szepyke írta...

Én májkrém függő vagyok. Imádom a májat, a májkrémet meg pláne. Ha jól emlékszem a vagdalthúsért nem vagyok oda, de majd az enyémbe májkrémet kérek legközelebb! :D

/szemtelen szepy...

trinity írta...

Micsoda szabályosak!!!Hogyan lehet ilyen tökéletes nálad minden....
Gratulálok!!!

aniko66 írta...

Na de milyen gyönyörűségesek!!!! Hát csak finom lehet, vagdalt hús ide vagy oda! Nyammm! :)))

pancsi írta...

Én is megcsináltam vagdalthúsból, mert szeretjük mi is, de ilyen gyönyörű szabályos mint a Tiéd nem lett :(((.
de próbálkozom rendületlenül :))))))

R.mama írta...

Megsütöttem és nagyon finom, sőt a hamburgerzsemlét is. Nagyon nagy köszönet a pontos receptért!
Jó "tanító" vagy, sokat tanulunk Tőled!

Limara írta...

Köszönöm!:))
Pancsi! nem is az a fontos! :))
R.mama! Köszönöm! :))

Névtelen írta...

Szia Limara!
Nekem nincs kenyérsütő gépem,
ha csak simán felfuttatom az élesztőt, és úgy keverem össze a dolgokat, az is megfelelő vajon?
Válaszod előre is köszönö:

Üdv.: Hugi

Limara írta...

Szia Hugi!

Természetesen! Nekem sem volt mindig kenyérsütőgépem, és ma is szoktam kézzel is begyúrni, remek lesz úgy is! :))

Névtelen írta...

Szia Limara,
már nagyon sok receptedet megsütöttem és mind hibátlan volt ezeddig.Viszont most ez a kifli nekem nem sikerült.A töltelékét a te leírásod szerint készítettem és mikor kivettem a tepsiket a sütőből majdnem sírtam.Az összesből kifolyott a krém.Nem tudom,hogy mit rontottam el de ez így nem lett jó.Van esetleg valami ötleted,hogy mit csinálhattam rosszúl?Mert különben finomak lettek.
Előre is köszönöm.

Melinda

Limara írta...

Szia Melinda! Sajnálom!Szerintem a formázással volt gond. Próbáld úgy, ahogy a Szegedi kiflinél mutattam, visszahajtod a két oldalán a tésztát. :)

4gyerek írta...

Tegnap szülinapi buli volt nálunk. Míg a bográcsos készülő kaja "éheztette" a bandát, addig előkaptam a fagyasztóban levő dolgokból a husis kifliket, meg a hagymás pogácsákat. A gyerekek versenyt ettek a felnőttekkel.
Majd a sörös kenyér betette az ajtót, rögtön a csajok leírták a blogod címét.
Azt hiszem ez elmond mindent a recepteidről.

Limara írta...

Köszönöm, köszönöm!:)) Nagyon örülök! isten éltesse az ünnepeltet!:))

Névtelen írta...

Kedves Limara, megadnád 1 tepsi kifli hozzávetőleges sütési idejét (villany sütőm van)? Szeretném elkészíteni a receptet, de jó lenne tudnom, kb. mikorra sül át a tészta. Nincs még nagy tapasztalatom ebben :) Segítségedet előre is köszönöm, blogodhoz további sok sikert kívánva: Jázmin

Limara írta...

Kedves Jázmin! KB. 18-20 perc kell neki:)

Anikó írta...

Kedves Limara!
Most kezdtem ismerkedni a kelt tésztákkal, és lassan haladok a fejlődésben. De tegnap megsütöttem a tejszínes kalácsod, ami azonnal elfogyott. :-) Ezen fellelkesedve ma ezt a kiflit próbáltam ki, de nem sikerült. Bár szépen megdagad a kifli a sütőben, a tészta inkább száraz, ropogós, nem puha... És a rétegek mindig elválnak, nem sülnek úgy össze, mint a te képeiden (pl. tejfölös kifli) Máskor is volt hasonló problémám, például mikor túrós batyuval próbálkoztam. Mi lehet a gond? Mit tanácsolsz, mire figyeljek oda jobban?

Jázmin írta...

Tegnap el is készítettem, fantasztikusan finom lett, és látványra is gyönyörű. Köszönöm a tökéletes receptet! Pont 20 perc alatt sült meg :)
Üdv.: Jázmin

Limara írta...

Anikó! Húha! Így látatlanban nehéz elképzelnem, de arra gondolok, hogy túl keményre dagaszthatod a tésztát, esetleg nem keleszted a kellő ideig...

Jázmin! Nagyon örülök!:)

Tündi írta...

Sok kelt tésztád után ma ez lesz a vacsi:-) Szerintem ennek is sikere lesz!

Névtelen írta...

Kedves Limara!

Nagyon sok recepted között ezt is többször elkészítettem már nagy sikerrel, de most sajnos a 2 gyermekem mellett megöregedett a tésztám mielőtt még nekieshetem volna a formázásnak. Hogyan tudnám mégis hasznosítani, mert nincs szívem kidobni. Szerinted használhatnám még öregtésztaként a benne lévő tojás ellenére?
Hálás köszi előre is a válaszért! Lívia

Limara írta...

Szia Lívia!

Igen, de szerintem fagyaszd le (adagokban) amit nem használsz fel azonnal, így nem tud megromlani.

Niki Mangu írta...

A vagdalthússal nekem sincs semmi bajom! :-) Én párizsival is szoktam időszűkében: párizsi+reszelt sajt (úgy jó, ha minél többféle, pl. füstölt is legyen közte)+ egy tömlő krémsajt. Igen, vigyázni kell a formázással, ki tud folyni...

Rita írta...

Kedves Limara!

Ebből kb. hány főre jut egy kis délutáni beszélgetős uzsonnához?

köszi a választ. Rita

Limara írta...

Ez jó kérdés! Szerintem 4-6 főnek elég...