2009. november 4., szerda

Finom rácsos

Ez a süti jó ideje az egyik kedvenc. Linzertészta, rajta finom házi baracklekvár és dióhab,tökéletes.  A recept a barátnőm anyukájától származik, ő fantasztikusan süt. Még volt egy adag tavalyi dió a fagyasztóban azt szerettem volna elhasználni, hiszen már itt van a friss is.
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 sütőpor
  • csipet só
  • 3 tojás sárgája
  • szükség szerint tejföl (kb. 1-2 ek.)
Hab:
  • 25 dkg őrőlt dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliáscukor
  • 3 tojás keményrevert habja

  • fél üveg baracklekvár
Először összeállítom a tésztát, a liszttel elkeverem a sütőport, elmorzsolom a vajat, hozzáadom a cukrot, sót, majd a tojások sárgájával és szükség szerint 1-2 ek. tejföllel összegyúrom. Két cipóra osztom, kb. kétharmad egyharmad arányban.
Ahabhoz keményre verem a tojások fehérjét a cukorral, majd beleforgatom a diótés a reszeltcitromhéjat.
Egy sütőtepsit (30x36 cm) kibélelek a nagyobb tésztával, megkenem jó vastagon baracklekvárral. Erre rákenem a diós habot. A kisebb tésztából kb. ceruzavastagságú rudakat sodrok és a hab tetejére rácsot készítek belőle. Arácsokat tojással lekenem.
180 fokos sütőben sütöm kb. 25 percig.

21 megjegyzés:

Moha írta...

Neki kell állnom diót törni. Ezt még Margitkánál láttam tőled,azóta pihen a fiókban a recept kipróbálásra várva. Nagyon szép lett!

Csibe írta...

Limara, nagyon szép lett (ez is)...és, hogy én mennyire szeretem.
Anyukámnak a minap mutattam a blogodat, tegnap már jelentette is, elkészült az öregtészta...

Macus írta...

Ezt mi is nagyon szeretjük.

Cserke írta...

Vasárnap kaptunk anyukámtól egy nagy tepsivel.
Imádom:)

Zsuci írta...

Pont ilyet sütött mindig a nagymamám, akit nagyon szerettem. Ez volt az ő tuti sütije, meg a női szeszély. :-)

Köszi h eszembe juttattad!

Raindrop írta...

Ójajajaj! A tökéletes süti! :)

Millie írta...

Cseréljünk, adok érte csoki mousse-t!
:-D

Limara írta...

Ugye? Olyan békebeli nagyis sütemény ez, és milyen jó! :))

Millie! megbeszéltük! :)

egycsipet írta...

De rég ettem már ilyet! Muszáj lesz diót vennem... :D

sminkkel írta...

Igen, én is női szeszély néven ismertem. A dédim sütötte nekem, mert nagyon szerettem. Mióta meghalt nem tudtam újra sütni. Most majd megpróbálom újra. Köszönöm.:)))

szepyke írta...

Jó napot, négyet kérek, és kérem, hogy csomagolja!

Mi, még nincs meg a bolt?

De miiiiiiiiiiiiéééééééééééért?

Imádom ezt a sütit! És van dióm a mélyhűtőben (elmentve a molyoktól), el is használom,mert már törik nekem a következő három kilónyit, kell a hely!:)))

Mónika írta...

Repítsél felém, mert egyáltalán nincs időm sütni.:))

Andi/cuki írta...

Jajde finom lehet:-))Az anyósom szokott hasonlót,az is finom...

Brigitta írta...

Az én anyósom is sűrűn süti,én ezt a tölteléket szoktam a kosárkás sütibe is tenni,nagyon finom!

Névtelen írta...

Szia,

Nálunk is az egyik kedvenc. Nem akarok szőrszálhasogató lenni, de a hozzávalókban a csipet cukor -gondolom- csipet só akar lenni.
Puszika, Panni

Márti írta...

Szia Limara!

Sok receptedet megcsináltam már, ma ezt a rácsosat, és nagyon-nagyon finom lett.
Igazán isteni receptjeid vannak és ügyes vagy.
Sok sikert!!!

Limara írta...

Szia Márti! Köszönöm szépen, örülök nagyon, hogy tetszenek!:)

Hedgehog írta...

Szia Limara!


Köszi a receptet, szülinapra készítettem, nagyon jó lett. Anyukám, nagymamám konyhájának édes ízeit idézi.

Mónika Kuzmanné Huber írta...

Szia Limara! Ugye a csipetcukor a 15 dkg porcukor után só akar lenni? :-) Isteni receptjeid vannak.

Limara írta...

köszönöm, javítottam :)

Éva Pusztafi írta...

Szia Limara!

Nagyon szép, régi és mutatós süti...:) Mekkora tepsiben sütötted? Üdv.: Évi :D