2010. június 11., péntek

Zöldborsó-spárga krémleves mentás tejhabbal

Ezt a levest Juditnál találtam, némi kis módosítással készítettem el. Parmezán helyett mentával ízesítettem a tejet, a levest pedig cukorral és lime lével. Nagyon jól esett a tegnapi hőségben.
Hozzávalók:
  • 25 dkg spárga tisztítva, darabolva
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 csokor újhagyma
  • kb. 7 dl zöldségalaplé
  • só, bors,
  • cayenne bors
  • 1 ek. barnacukor
  • 1-2 ek. lime lé
  • 2 dl tej
  • 2 ág menta

Egy ek. vajon puhára sütöttem a hagymát, majd hozzáadtam a zöldborsót, spárgát, megszórtam a cukorral és pár percig tovább pároltam őket. Felöntöttem annyi zöldségalaplével, ami bőven ellepte, sóztam, borsoztam, cayenne borssal ízesítettem. Készre főztem. Leturmixoltam, majd egy szitán átszűrtem. Lime lével (citromlével) ízesítettem, ha szükséges lehet még cukrot is adni hozzá. Szobahőmérsékletűre hűtöttem.
A tejet felforraltam a menta levelekkel, botmixerrel felhabosítottam. Tálaláskor a kihült leves tetejére szedtem a forró habot.

8 megjegyzés:

speckohu írta...

Ez nagyon szupi kis recept!
Gratula!

judit magos írta...

Nagyon finom lehet, hétvégén el is készitem! Köszi!

judit magos írta...

Nagyon finom lehet, hétvégén el is készitem! Köszi!

Chef Viki írta...

Tarol a menta ebben a hőségben :-)

Szuper ez a leves, így ahogy van!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, guszta

Macus írta...

Most is olyan hőség van, biztosan jól esne.
Nagyon szép, gusztusos a kép.

anya9 írta...

Miket tudsz :)
Fini lehet !

Névtelen írta...

Azt tudod, hogy a Gasztro oldalán a cím: Zöldborsó-spárga krémleves mentás cappuccino habbal? Kissé sokkolt - nekem jobban tetszik az itt olvasható tejhab szó.