2010. augusztus 3., kedd

Réteges tejbegríz

Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb poharas desszertet hoztam. Timitől hallottam és nem bántam meg, hogy kipróbáltam. Nem csak a test és a lélek gyógyításához, de a kényeztetéséhez is ért a barátnőm.
A desszert annyira egyszerű, hogy pontos receptje sincs. Tejbegrízt kell főzni, citromhéjjal, nem túl keményre, épp csak kicsit édesítve. Zsemlemorzsát pirítani vajon, finom ropogósra. Miután langyosra hűltek lehet rétegezni. Egy ek. morzsa, erre kevés lekvár, gríz, így tovább, míg tele lesz a pohár. Én három réteget készítettem, minden rétegben más-más lekvárral. Legfinomabb a barack volt, savanykás íze jól illett a morzsa és a tejbegríz közé. Rövid időre hűtőbe tettem és lehet is tálalni.

20 megjegyzés:

libi írta...

Csábító!
(Honnan? Hogyan? ;-))

egycsipet írta...

Nagyon tetszik! :))

Bianka írta...

Fenséges és nagyon mutatós

szemirámisz írta...

Hát ez nagyon nyami lehetett! :)

Cecília írta...

Nagyon guszta és ötletes! Már az ember gyereke sokszor unja a sima tejbegrízt, hiába ötletel vele, de pohárba téve és rétegelve... nagyon klassz!

4gyerek írta...

Tudtam én, hogy tegnap este miért nem voltam kapható tejbegrízet főzni.
Hehe....most előugrom ezzel a gyönyörűséggel. Hála neked, drága Limara.

Tündér írta...

Hmmm. Nagyon jól hangzik!!Köszi!;)

családi tűzhely írta...

Nagyon klassz ötlet!

Maryenne írta...

Szépséges !

Csibe írta...

Nagyon guszta, és ötletes!

Névtelen írta...

Mi fagyasztott gyümölccsel szeretjük a forró tejbegrízt. 2 perc után már ehető is, mert a sok jeges ribizli vagy meggy azonnal lehűti a forró kását.
Próbáljátok ki!

Ami írta...

Milyen klassz! Imádom az ilyen egyszerű, de nagyon finom dolgokat :)

Névtelen írta...

Én már kipróbáltam úgy, hogy a félig kihűlt vajasmorzsába fahéjas porcukrot kevertem, és a lekvár szilvalekvár volt. A tejbegrízt viszonylag keményebbre főztem, tálkákba rétegeztem. A gyerekek szerint megcsináltuk a szilvásgombóc desszertet.

Sacinger írta...

Én is kipróbáltam - isteni lett! De zsemlemorzsa helyett zabpelyhet pirítottam vajon (kis barna cukorral) és nem lekvárt, hanem apróra vágott, friss gyümölcsöt tettem hozzá. Nagyon, nagyon ízletes.

Névtelen írta...

Mmmmmm...de guszta! Orsi (swe)

trinity írta...

Hogy ez mekkora ötlet!! Csudaszép ! Amúgy is finom, de így...Isteni lehet!

altalena írta...

JesszusMariska..... ez csodás lehet! Imádom amiket csinálsz!:D

Csilla79 írta...

Kedves Limara!
Gratulálok a blogodhoz, egyszerűen szuper! Tegnap dobos tortát készítettem a nagymamám szülinapjára, az itt is megtalálható recept alapján. A karamelles réteget konyhai ollóval gyönyörűen lehet vágni amíg meleg. Lehet,hogy nem újdonság,de hátha tetszik az ötlet neked is! Üdv:Csilla

Kata írta...

Nagyon guszta!!!!Biztosan nagyon finom is!!!


Szeretettel gratulálok a 900.rendszeres olvasódhoz!!

Mária írta...

nagyon guszta köszike ! Ki fogom probálni